درباره باتری

آشنایی با باتری پنل خورشیدی

قیمت باتری پنل خورشیدی تحت تاثیر عوامل مختلفی است
پنل خورشیدی چیست؟ آیا پنل خورشیدی باتری دارد؟ باتری پنل خورشیدی چه ویژگی دارد؟ اگر این سوالات ذهن شما را هم به خود مشغول کرده در ادامه این مقاله دیجی باتری با ما همراه باشید تا به آنها و هر آنچه که باید درباره باتری پنل خورشیدی یا باتری سیستم‌های خورشیدی بدانید، صحبت کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

  • پنل خورشیدی چیست؟
  • باتری پنل خورشیدی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
  • چرا انتخاب درست باتری پنل خورشیدی اهمیت زیادی دارد؟
  • انواع باتری پنل خورشیدی
  • آیا باتری ماشین و باتری پنل خورشیدی تفاوتی دارند؟
  • طول عمر باتری پنل خورشیدی چقدر است؟
  • نکات مهم در زمان استفاده از باتری پنل خورشیدی
  • قیمت باتری پنل خورشیدی بر چه اساس تعیین می‌شود؟
  • سفارش باتری پنل خورشیدی

پنل خورشیدی چیست؟

پنل خورشیدی سیستمی بسیار کاربردی است که نور خورشید را گرفته و آن را به انرژی الکتریسیته تبدیل می‌کند. امروزه با توجه به محدودیت‌های تولید برق در جهان و منابع محدود استفاده از این دسته سیستم‌ها مصارف تجاری و مسکونی روز به روز افزایش می‌یابد.

از طرفی بعلت کاربردهای گسترده پنل‌های خورشیدی، این وسایل محبوبیت زیادی در میان مردم پیدا کرده‌اند. از مهم‌ترین کاربردهای پنل های خورشیدی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل قدرت سیستم اتاقک‌ها
  • تجهیزات ارتباطی
  • کنترل حسگر
  • تولید الکتریسیته به وسیله سیستم های الکتریک خورشیدی خانگی و تجاری

برخی از افراد تصور می‌کنند که پیدایش این سیستم‌ها به چند سال اخیر مربوط می‌شود. اما واقعیت چیز دیگری است! بیش از صد سال از پیشرفت استفاده از انرژی خورشیدی می‌گذرد.

تولید نخستین سلول خورشیدی اصل به سال 1893 توسط چارلز فریت بر می‌گردد. پس از گذشت مدتی و در سال 1941 نخستین پنل خورشیدی در آزمایشگاه ساخته شد. طولی نکشید که این پنل‌ها جهانی شده و در مصارف وسیعی مورد استفاده قرار گرفتند تا امروز شاهد استفاده از آن ها برای شارژ کردن تجهیزات مختلف باشیم.

تصویر پنل خورشیدی
استفاده از پنل خورشیدی می‌تواند در کاهش مصرف برق سرانه کشور بسیار تاثیرگذار باشد.

باتری پنل خورشیدی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

باتری پنل خورشیدی اصلی‌ترین و مهم‌ترین قسمت یک سیستم خورشیدی است. انرژی‌ای که به وسیله پنل‌های خورشیدی تولید شده، در باتری پنل خورشیدی ذخیره می‌شود. بدین ترتیب در شب یا نبود نور خورشید، سیستم این انرژی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند.

در دنیای امروز که سوخت‌های فسیلی رو به پایان هستند و جهان نیاز شدیدی به انرژی الکتریسیته دارد، پنل‌های خورشیدی حرف زیادی برای گفتن دارند. در چنین شرایطی اتصال مناطق دور افتاده و کم جمعیت به شبکه برقی کشور نه تنها مقرون به صرفه نیست، بلکه ممکن است بسیار سخت و هزینه بر باشد. در این صورت تنها راه تامین برق مورد نیاز این مناطق استفاده از پنل‌های خورشیدی است.

با توجه به اینکه در طول روز توان خروجی پنل‌های خورشیدی متغیر است. بنابراین یک باتری به عنوان یک منبع نسبتا ثابت قادر است تا حدودی این تغییرات را جبران کند. از دیگر مزایای سیستم‌های خورشیدی می‌توان به تامین جریان راه اندازی موتورهای الکتریکی اشاره کرد.

لازم به ذکر است که باتری‌ها اگرچه بسیار کاربردی هستند، اما بهره دهی صد درصدی ندارند. این لوازم مقادیری از انرژی را در طی واکنش‌های شیمیایی بر اثر گرما یا در طول شارژ و دشارژ تلف می‌کنند. به منظور جبران این انرژی تلف شده، لازم است راندمان باتری‌ها در طراحی پنل‌های خورشیدی مد نظر قرار گیرد.

چرا انتخاب درست باتری پنل خورشیدی اهمیت زیادی دارد؟

انتخاب باتری پنل خورشیدی یک انتخاب حساس در زمان راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی خانگی یا صنعتی است. اصلی‌ترین دلیل این حساسیت بالا بودن سرمایه اختصاص داده شده است. پس باید با توجه به نوع استفاده و محل باتری پنل خورشیدی مناسب را خریداری کنید.

انواع باتری پنل خورشیدی

باتری پنل خورشیدی را بر اساس ساختار به سه دسته لید اسید، لیتیومی و آب نمک تقسیم بندی می‌شوند:

لید اسید

باتری‌های لید اسیدی یکی از کاربردی‌ترین انواع باتری پنل خورشیدی هستند. استفاده از این باتری‌ها به عنوان یک تکنولوژی تست شده برای چندین دهه در سیستم‌های خارج از شبکه رواج داشت.

در حال حاضر باتری‌های لید اسید یکی از ارزان‌ترین گزینه‌های موجود در بازار هستند. استفاده از باتری‌های لید اسیدی برای ذخیره انرژی خانگی و کاربران عادی بسیار رواج دارد. باتری لید اسید با نام باتری سرب اسیدی نیز شناخته می‌شود.

اگر خواهان سیستم خارج از شبکه و نیازمند نصب تعداد فراوانی ذخیره ساز انرژی هستید، این باتری‌ها گزینه‌ی مناسبی برای شما خواهند بود.

تصویر باتری پنل خورشیدی لید اسید
باتری سرب اسیدی در دو نوع تر و خشک طراحی و تولید می‌شوند.

لیتیومی

در اکثر خانه‌های جدید از تکنولوژی ذخیره ساز لیتیومی یا باتری پنل خورشیدی لیتیومی استفاده می‌شود. این نوع باتری پنل خورشیدی در مقایسه با لید اسید سبک‌تر و کوچک‌تر است. همچنین DOC این باتری‌ها و طول عمر آن‌ها بیشتر است. البته قیمت باتری پنل خورشیدی لیتیومی نسبت به باتری‌های لید اسیدی بیشتر است.

آب نمک

باتری پنل خورشیدی آب نمک که از آن با نام سالت واتر نیز یاد می‌شود، یکی از تازه‌ترین ذخیره سازهای خانگی است. این دسته از ذخیره سازها برعکس باتری‌های لید اسید و لیتیومی فاقد فلزات سنگین است. همچنین به سادگی بازیافت می‌شود.

 

تصویر انواع باتری پنل خورشیدی
می‌توانید با توجه به نوع استفاده از پنل‌های خورشیدی، مدل مناسب را انتخاب و خریداری کنید.

آیا باتری ماشین و باتری پنل خورشیدی تفاوتی دارند؟

بله، شاید از نظر ظاهری باتری‌های پنل خورشیدی با باتری ماشین شباهت داشته باشند اما از نظر ساختار فیزیکی و شیمیایی با یکدیگر متفاوت هستند. اغلب باتری‌های که برای ماشین استفاده می‌شود از نوع لید اسید است. به همین دلیل می‌تواند جریان برق را برای موتور DC خودرو به صورت لحظه‌ای تامین کند و ولتاژ آن بیش‌تر از 100 آمپر است. همچنین از الکترولیت مایع ساخته شده است. پس نمی‌توان برای پنل خورشیدی از باتری ماشین استفاده کرد.
همچنین در پنل‌های خورشیدی به صورت روزانه فرآیند شارژ و دشارژ انجام می‌شود. یعنی در طول روز با تابش نور خورشید، باتری شارژ شده و در طول شب یا زمان ابری شدن هوا باتری خالی (دشارژ) می‌شود. اما در باتری‌های ماشین فرآیند شارژ و دشارژ به صورت روزانه اتفاق نمی‌افتد زیرا در صورتی‌که این فرآیند به صورت روزانه انجام شود، راندمان باتری به شدت پایین آمده و حتی ممکن است مجبور شوید باتری را تعویض کنید.

طول عمر باتری پنل خورشیدی چقدر است؟

به گفته کارشناسان طول عمر باتری پنل خورشیدی در حالت استفاده استاندارد بین 2 تا 3 است. البته این مدت با نحوه استفاده شما از باتری و پنل خورشیدی نیز رابطه مستقیم دارد؛ چنانچه از آن به درستی مراقبت کنید و نحوه استفاده درست از آن را بدانید این زمان می‌تواند اضافه یا کم شود.

نکات مهم در زمان استفاده از باتری پنل خورشیدی

رعایت نکات زیر می‌تواند در بالا بردن عمر باتری پنل خورشیدی شما تاثیرگذار باشد.

  • از باتری در مقابل سرما یا گرمای زیاد محافظت کنید زیرا باتری پنل خورشیدی ممکن است در زمستان یخ زده یا در تابستان بدلیل گرمای زیاد آسیب ببیند.
  • در صورت امکان باتری پنل خورشیدی را داخل ساختمان بگذارید، زیرا در دمای کم مانند زیر صفر باید ولتاژ بیشتری به آن برسد تا شارژ آن کامل شود. همچنین در صورتی‌که دما بیشتر از 32 درجه باشد باید برای احیای باتری اقدام کنید.

قیمت باتری پنل خورشیدی بر چه اساس تعیین می‌شود؟

قیمت باتری پنل خورشیدی تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند آمپراژ و ولتاژ، ابعاد، برند سازنده و … تعیین می‌شود. شما می‌توانید با توجه به بودجه، نیاز و محل استفاده، باتری مناسب خود را خریداری کنید.

سفارش باتری پنل خورشیدی

شرکت‌های مختلفی ممکن است باتری پنل خورشیدی را انجام دهند، اما باید از شرکتی خرید باتری را انجام دهید که به شما مشاوره‌های لازم را ارائه دهد و چندین سال در حوزه فروش باتری سابقه داشته باشد. همچنین امکان مشاوره رایگان قبل از خرید محصولات نیز وجود داشته باشد. برای این کار کافیست با شماره 02133900850 تماس بگیرید.

خرید انواع باتری پنل خورشیدی
می‌توانید از فروشگاه دیجی باتری انواع باتری‌های پنل خورشیدی، ماشین، UPS و … را خریداری کنید.

در این مطلب سعی کردیم راهنمای جامعی درباره باتری پنل خورشیدی برای شما تهیه کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره باتری پنل خورشیدی می‌توانید با کارشناسان فروش باتری دیجی باتری تماس بگیرید و مناسب‌ترین گزینه را برای خود خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *